10 decembrie – Ziua Internationala a Drepturilor Omului
Publicat de Cosmin Meca, 10 decembrie 2017, 07:00
Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită anual în jurul lumii pe 10 decembrie. Data a fost aleasă pentru a onora adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului (DUDO), prima exprimare globală a drepturilor omului și una dintre primele realizări majore a noii organizații a Națiunilor Unite. Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit.
Ziua este marcată în mod normal atât de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt cât și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului.
ICR New York organizează expoziția intitulată „Drepturile Omului pentru Toți”, menită a celebra Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Vernisajul expoziției a avut loc pe 8 decembrie 2017, dar expoziția va fi pe simezele ICRNY până la data de 20 decembrie 2017.
ICR New York colaborează în cadrul acestui proiect de diplomație culturală cu Misiunea Permanentă a României la ONU, cu Comisia Națională a României pentru UNESCO și cu Asociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” din România.
Având în vedere succesul proiectelor internaționale din ultimii doi ani, desfășurate în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Regatul Belgiei și Ambasada României în Japonia, Asociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” (www.educatie.ong) s-a adresat ICR New York cu propunerea organizării în acest an, la New York, în luna decembrie 2017, a expoziției cultural – educative intitulată „Drepturile Omului pentru Toți”.
În urma jurizării comune cu partenerii de proiect, asociația mai sus amintită a selectat lucrări reprezentative, care vor face parte din această expoziție de la sediul ICR New York.
Proiectul este dedicat tututor segmentelor de vârstă, fiind structurat pe trei secțiuni: caligrafie, fotografie și artă plastică.
Peste 100 de instituții școlare din țara noastră au răspuns pozitiv colaborării pentru acest proiect, iar românii de peste granițe, prin profesorii de Cultură și Civilizație Română, au fost anunțați și mobilizați pentru participare la acest proiect-campanie.
Asociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” desfășoară proiecte educative, culturale și sportive în rândul tuturor segmentelor de vârstă, având un portofoliu bogat și participări internaționale, prin parteneriate cu instituții guvernamentale și non-guvernamentale, pe trei continente: Europa, Asia și America.
Asociația „Liber la Educație, Cultură și Sport” s-a înființat, în martie 2014, pentru a veni în sprijinul tuturor segmentelor de vârstă prin facilitarea accesului la educație, cultură și sport, atât prin programe de formare, cât și prin proiecte care să contribuie la menținerea și dezvoltarea valorilor individuale.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.