De multe ori se întâmplă să facem gafe fără să realizăm din cauza faptului că nu știm unele reguli ale codului bunelor maniere.
Într-o perioadă a anului foarte bogată în evenimente speciale și întâlniri, iată câteva dintre regulile de etichetă pe care ar trebui să le cunoști:
Nu strânge niciodată mâna unei persoane în timp ce stai pe scaun. Dacă cineva se îndreaptă către masa ta, nu întinde mâna stând pe scaun. Trebuie să te ridici pentru a da mâna cu o persoană, indiferent dacă ești femeie sau bărbat.
Invitatul de onoare la un eveniment va sta la masă de fiecare dată în dreapta gazdei. Dacă locurile la masă nu sunt numerotate, nu ar trebui să te așezi în dreapta gazdei dacă nu ești invitat să faci asta.
Șervetul se așază în poală imediat ce te așezi la masă.
Un pahar cu picior va fi întotdeauna ținut de picior, indiferent dacă în el se află apă sau vin.
Supa se ia cu lingura dinspre tine spre înainte, nu invers.
La finalul mesei, șervetul ar trebui să fie ridicat din mijloc și așezat în stânga farfuriei. Acest gest semnifică faptul că ai terminat de mâncat.
Cu excepția bijuteriilor maritale (inel de logodnă, verighetă) și a celor religioase, diamantele se poartă numai după ora 18.
La masă, așteaptă ca toată lumea să fie servită înainte de a începe să mănânci.
Pune șervetul pe scaun atunci când pleci de la masă în intervalul de timp dintre două feluri de mâncare.
Nu te întinde peste masă pentru a lua ceva, ci roagă-i pe ceilalți meseni să ți-l dea.
Nu așeza niciodată lucruri pe masă precum telefoane, chei, poșetă etc.
Sarea și piperul nu se despart.
Dacă cineva te roagă să-i dai sarea, ridică oliviera cu totul și dă-o mai departe.
Atunci când strănuți sau tușești, pune mâna stânga la gură, niciodată mâna dreaptă.
Atunci când trimiți o invitație, nu scrie niciodată „RSVP, vă rog”. RSVP este o prescurtare pentru „répondez s’il vous plaît”, ceea ce se traduce prin „vă rog să răspundeți”, astfel că „vă rog” este deja inclus.