6 ianuarie 2016 – Traficul dimineții
Publicat de Cosmin Meca, 6 ianuarie 2016, 07:52
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (07:30) nu sunt anunțate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii sau a vreunui eveniment rutier, nici artere pe care să fie instituite restricții de tonaj.
În judeţul Teleorman, pe DN6 şi pe DN52 Crângu – Furculeşti, în judeţul Iaşi, pe DN28A Târgu Frumos – Paşcani, în judeţul Gorj, pe DE79 şi pe DJ661 (pe raza comunei Ţânţăreni), precum şi pe drumurile care tranzitează judeţele Dolj şi Olt se semnalează, pe alocuri polei.
În judeţul Iaşi, pe DN28A Târgu Frumos – Paşcani (între kilometrii 3 şi 9) se semnalează şi ceaţă densă, cu vizibilitate sub 100 de metri pe segmentul menţionat.
Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti carosabilul este umed de la kilometrul 80 până la 120, însă nu s-a format polei.
Pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Argeş, vestul judeţului Arad, vestul judeţului Timiş, sudul judeţului Caraş-Severin, local în judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la precipitaţii mixte care determină depuneri de polei, valabile până la ora 08:00, respectiv 09:00.
De asemenea, astăzi, până la ora 22:00, este în vigoare o informare meteorologică potrivit căreia temporar vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării.
***
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto să aibă în vedere următoarele aspecte:
-chiar dacă s-a împrăştiat material antiderapant, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului. De aceea, nu trebuie pornit la drum, chiar pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă;
-în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!
-în curbe, riscul de derapare este ridicat dacă drumul este ud, mai ales atunci când viteza este mare; la fel şi după efectuarea manevrei de depăşire, când se reintră pe banda iniţială;
-pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
Sursa: politiaromana.ro