7 feluri simple in care sa ii faci pe ceilalti sa te placa
Publicat de Cosmin Meca, 4 iunie 2015, 20:33
Poate nu multi avem curajul sa o recunoastem, dar ne dorim sa fim placuti de cei din jur. Nimanui ii place sa fie ignorat, sau sa se simta lasat deoparte din planurile prietenilor sau ale cunoscutilor. Ideea este cat se poate de simpla: nu trebuie decat putina vointa, si in niciun caz nu trebuie sa fortam lucrurile.
Iata 7 feluri simple si naturale prin care putem castiga aprecierea celor din jur:
1. Contactul vizual. Pe cat de simplu, pe atat de eficent si de impact. Privindu-i in ochi pe cei din jur in timp ce purtam o convesatie demonstreza ca ne implicam si ca punem pret pe ceea ce au de spus.
2. Lasa telefonul deoparte. Mai ales daca ai un smartphone cu acces la internet. Vei fi tentat mereu sa il folosesti si astfel ii creezi celuilalt impresia ca nu iti doresti sa te aflati acolo. Le demonstrezi astfel ca atentia nu iti este distrasa atat de usor.
3. Adresati-va direct, folosindu-le numele. Asa este, poate suna banal, dar s-a demonstrat ca adresarea directa si pronuntarea efectiva a numelui persoanei cu care discuti ii confera un anumit statut, o face mai atenta. De asemenea, cand va vorbiti unul altuia folosind prenumele, deveniti mai familiar decat daca folositi simple pronume de adresare.
4. Zambiti, va rog! Nu subestimati puterea unui zambet. Un zambet este molipsitor. Adaugati si un ras sanatos sau o gluma buna. Oamenii se simt bine in compania celor care ii fac sa rada.
5. Strangeti mana cu incredere atunci cand faceti cunostinta. Primele secunde conteaza cand iti formezi parerea despre cineva, asa ca nu e nevoie de o strangere dura, dominanta, dar nici de una moale, care sa para nenaturala.
6. Asculta. Lasa-i si pe ceilalti sa vorbeasca, nu acapara toata discutia. Nu trebuie doar sa auzi ce iti spune interlocutorul, e important sa si asculti. Potrivit unui proverb chinezesc „Ai doua urechi si doar o gura. Asta este raportul conform carora sa le folosesti”.
7. Pune intrebari. Analizeaza ceea ce auzi. Chiar daca ai auzit tot ce ti-a povestit interlocutorul, incearca sa analizezi putin informatia primita si sa o privesti din perspectiva proprie. Adreseaza intrebari care sa dovedeasca ca nu s-a vorbit degeaba si ca te intereseaza cu adevarat starea celuilalt.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.