8 remedii naturale pentru albirea dintilor
Publicat de Cosmin Meca, 29 iunie 2015, 09:58
Fumători sau nu, cu toţii ne confruntăm cu nevoia de albire a dinţilor la un moment dat. Chiar dacă efectuăm un periaj corect de minim două ori pe zi şi folosim şi alte produse pe parcursul zilei – guma de mestecat, ata dentară şi apa de gură – dantura noastră îşi pierde din strălucire şi are nevoie de o îngrijire atentă.
Cele mai frecvente motive ale îngălbenirii dinţilor: lipsa igienei riguroase, fumatul, alimentaţia inadecvată, lipsa nutrienţilor sănătoţi şi a calciului, coloranţii alimentari sau naturali. La aceştia se adaugă şi unele medicamente din familia antibioticelor.
Albirea dinţilor la stomatolog nu este recomandată decât ca ultimă variantă. Procedeele şi tratamentele folosite sunt foarte puternice şi atacă structura dintelui slăbindu-i forţa şi vulnerabilizându-l în faţa bacteriilor.
Cele mai eficiente remedii le găsim în natură!
Lămâia: o dată pe săptămână tăiaţi o felie groasă de lămâie şi frecaţi periuţa în ea. Apoi spălaţi-vă dinţii. Repetaţi procedeul timp de măcar cinci minute. Faceţi o pauză alte cinci minute apoi spălaţi-vă cu pasta de dinţi. Atenţie, dacă acuzaţi dureri puternice, atunci trebuie să vă duceţi la medicul stomatolog pentru a verifica dacă nu aveţi probleme de sănătate orală. De asemenea, după aplicare, spălaţi-vă foarte bine pentru a înlătura acizii citrici care sunt puternici şi pot atenta la smalţul dinţilor.
Bicarbonatul de sodiu: probabil unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru albirea dinţilor, bicarbonatul de sodiu trebuie utilizat o dată pe săptămână, după periajul normal de seară.
Căpşunile: se spune că pulpa de căpsune este un tratament foarte bun de albire a dinţilor dintre toate fructele. Căpşunile împrospătează foarte mult respiraţia. Puteţi fie să le mâncaţi, sau să faceţi o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu cu care să vă frecaţi pe dinţi.
Conopida: această legumă este recomandată pentru albirea dinţilor pentru că stimulează producţia de salivă şi previne formarea plăci dentare sporind sănătatea orală. Conopida, ţelina şi merele au un efect foarte bun în prevenirea bolilor dentare datorită aportului de vitamina C.
Coaja de portocală: Frecaţi dinţii cu coajă de portocală sau cu coajă de lămâie rasă şi uscată. Le puteţi amesteca şi cu busuioc sau cu frunze de salvie. Este un proces lent, dar garantat de specialişti. După ce îi frecaţi, spălaţi-vă normal dantura. În câteva luni dinţii dumneavoastră vor străluci.
Oţetul: un amestec eficient este cel din oţet de mere, puţină sare şi jumătate de lingură de praf de copt. Masaţi dinţii cu o perie înmuiată în pasta obţinută şi apoi clătiţi bine.
Acidul lactic: consumaţi cât mai multe produse lactate – lapte, brânzeturi, iaurt – acestea combat afecţiunile gingivale şi întăresc smalţul dinţilor, aducându-le mai multă strălucire.
Peroxidul de hidrogen: oxidanţii din această soluţie antiseptică albesc dinţii. Clătiţi-vă de câteva ori pe lună, dar nu exageraţi. Dacă vreţi să o folosiţi de mai multe ori, diluaţi-o cu apă, clătiţi timp de 1 minut şi scuipaţi. Aşteptaţi să îşi facă efectul încă un minut şi apoi clătiţi cu apă din abundenţă.
sursa: www.romanialibera.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.