Special Halloween: supă cremă dovleac
Publicat de Cosmin Meca, 31 octombrie 2014, 08:36 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Supa cremă de dovleac este atât de fină și aromată încât nu te vei mai opri din mâncat. Organizează o petrecere delicioasă de Halloween și toată lumea va fi încântată de supa ta! Servește-o într-un dovleac scobit pentru un efect maxim. Happy Halloween!
Număr porții: 6
Ingrediente:
1 dovleac (aprox. 2kg)
2 morcovi
2 cepe albe
2 tije țelină
1 cățel usturoi
2 cuburi concentrat supă
3 linguri smântână dulce pentru gătit
1 lingură unt
1.5 – 2 L apă (în funcție de consistența dorită)
Condimente – sare, piper, rozmarin, ghimbir,
Preparare:
Curăța și taie legumele cubulețe, ceapa solzișori. Usturoiul taie-l în jumatate.
Pregatește o oală în care pui untul la topit, apoi calește ceapa, morcovii și țelina. Adaugă dovleacul tăiat cubulețe și usturoiul și amestecă, apoi lasă-le la foc mic, cu oala acoperită pentru maxim 10 minute. Adaugă apa și concentratul de supă. Mai lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. Când legumele s-au fiert, ia de pe foc și transferă totul într-un alt vas în care poți să blendezi tot amestecul. După ce ai blendat adaugă smântână, condimente și amestecă până ce obții o pastă fină. Servește cu crutoane și miez de nucă prăjit și ornează dupa imaginative, sau chiar servește-o într-un dovleac.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.