Mâncare de castraveti muraţi cu carne
Publicat de Cosmin Meca, 7 noiembrie 2014, 11:12 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc – poate fi si afumata
- 1 kg castraveti murati
- 2 linguri untura
- 2 cepe
- 150 g rosii in bulion
- 1 lingura cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt, apoi căliţi-o în untură. Adăugaţi puţină sare şi când începe să se îngălbenească, puneţi carnea tăiată în bucăţele potrivite. Rumeniţi carnea pe toate părţile, amestecând mereu în vas. Când este rumenită uniform, turnaţi peste ingrediente apă caldă, cât să le acopere şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit.
Spălaţi castraveţii să nu fie prea săraţi, eventual, îi puteţi ţine în apă rece la desărat dinainte. Tăiaţi-i apoi în rondele sau cubuleţe şi puneţi-i în vasul cu carnea, adăugând piperul şi cimbrul. Când carnea şi castraveţii s-au înmuiat, adăugaţi roşiile tocate şi bulionul.
Lăsaţi să mai fiarbă încă 20 de minute şi puteţi să luaţi vasul de pe foc. Mâncarea aceasta se poate face şi cu carne de oaie, berbecuţ sau miel.