Exotic si aromat: porc cu ananas
Publicat de Cosmin Meca, 14 noiembrie 2014, 09:32 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente
- 500 g mușchi porc
- 1 șalotă/1 ceapă mică albă
- 6 felii ananas din conservă
- 6 linguri suc de ananas din conservă
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură rasă zahăr brun
- 2 linguri susan
- 1 lingură oțet de mere
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Tăiem carnea de porc în cubulețe mici (de circa 1,5 cm), le spălăm sub un jet de apă rece și le ștergem bine cu hârtie absorbantă de bucătărie.
- Punem uleiul de măsline într-o tigaie antiaderentă și când s-a încins, adăugăm cubulețele de carne. Le prăjim pe foc mic spre mediu pentru 6-7 minute sau până când se rumenesc uniform.
- Tăiem șalota/ceapa în rondele foarte subțiri și le adăugăm peste carne. Amestecăm pe foc până când rondelele de șalotă devin transparente.
- Adăugăm 3 linguri de suc de ananas și amestecăm bine. După ce sucul s-a evaporat, adăugăm ananasul tăiat în bucățele aproximativ de aceeași dimensiune cu bucățile de carne și amestecăm bine.
- În momentul în care ananasul s-a rumenit uniform, adăugăm susanul și zahărul brun. Amestecăm pe foc mediu încă 2-3 minute, apoi adăugăm oțetul de mere și celelelate 3 linguri cu suc de ananas.
- După ce sucul și oțetul s-au evaporat, condimentăm carnea de porc cu sare și piper alb măcinat.
Stingem focul și servim această delicioasă mâncare exotică.
Sursa: www.lauraadamache.ro