Placinta cu spanac si ricotta
Publicat de Cosmin Meca, 19 decembrie 2014, 11:16 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
- 500 g aluat foietat
- 600-700 g spanac
- 100 g ricotta/urdă
- 1 lingură parmezan/cașcaval ras
- 1 lingură rasă pesmet
- 1 ou
- 1 gălbenuș + 2 linguri lapte
- mac/susan
Mod preparare:
Curățăm spanacul și îl spălăm bine în cateva ape. Umplem o oală cu apă și o punem pe foc. În momentul în care începe să fiarbă, adăugăm spanacul și îl lăsăm să fiarbă pentru 5-6 minute, după care îl scoatem din apă și îl punem la scurs și răcit într-o sită. După ce s-a răcit, îl stoarcem foarte foarte bine. Tocăm mărunt spanacul și îl amestecăm cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cașcavalul, oul și pesmetul. Tăiem aluatul în fâșii late de 4-5 cm și punem pe întreaga lungime a fâșiei amestecul de spanac.
Rulăm fiecare fâșie de foietaj și așezăm rulourile obținute în formă de spirală, unul în continuarea celuilalt, în tava de cuptor tapetată cu hartie de copt. Amestecăm 1 gălbenuș cu 2 linguri de lapte și ungem plăcinta. Presărăm pe deasupra mac sau susan.
Coacem plăcinta cu spanac la 200°C, cuptor preîncalzit, pentru 25-30 minute. O scoatem din cuptor și după ce s-a răcit, o putem servi.
Pofta bună!
sursa: lauraadamache.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.