Ascultă Radio România Oltenia - Craiova Live

Pui cu sofran si sos de coriandru

Radio România Oltenia

Publicat de Cosmin Meca, 9 ianuarie 2015, 12:35 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37

Ingrediente:

8 pulpe superioare de pui, cu piele
coaja rasă și zeama de la 2 lămâi mari, plus
sferturi suplimentare pentru servit
2 linguri ulei de măsline
1 legătură mică de cimbru, frunzele culese
4 căței de usturoi, tocați
100g cremă de brânză
1 legătură mică de coriandru, tocat fin
1 praf de șofran, înmuiat în 1 lingură de apă
caldă
2 linguri de miere
50g de fistic, tocat grosier

Mod de preparare:

  • Străpunge cu un cuțit de câte 2 ori pielea fiecărei pulpe și așază-le apoi într-un vas nemetalic. Combină coaja de lămâie, 4 linguri zeamă de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul și usturoiul, apoi toarnă această marinadă peste pui. Acoperă-l și dă-l la frigider cel puțin 1 oră.
  • Încinge cuptorul la 200°C. Scoate puiul din marinadă, șterge-l și asezonează-l. Încinge o tigaie mare nonaderentă la foc mediu spre mare, pune în ea puiul cu pielea în jos și rumenește-l 3-4 minute.
  • Transferă pulpele într-o tavă, cu pielea în sus, și dă-le la cuptor 20 de minute. Între timp, combină crema de brânză, coriandrul, 1 lingură zeamă de lămâie cu sare și piper pentru a face sosul de coriandru.
  • Amestecă 1 lingură zeamă de lămâie, șofranul și apa în care l-ai înmuiat, mierea și fisticul, apoi transferă mixul peste pui și mai lasă carnea la cuptor 5-10 minute. Servește puiul cu sosul și sferturile de lămâie.

 

sursa: goodfood.ro

5 categorii de alimente care scad nivelul colesterolului
Sănătate & Life Style joi, 7 noiembrie 2024, 11:09

5 categorii de alimente care scad nivelul colesterolului

5 categorii de alimente care scad nivelul...

5 categorii de alimente care scad nivelul colesterolului
Gutui – beneficii pentru sănătate și cum să le consumi. La ce ajută ceaiul din frunze de gutui
Sănătate & Life Style joi, 10 octombrie 2024, 08:49

Gutui – beneficii pentru sănătate și cum să le consumi. La ce ajută ceaiul din frunze de gutui

Gutuia este un fruct care există de mult timp și care este folosit mult în medicina populară pentru a trata tulburările digestive, alergiile și...

Gutui – beneficii pentru sănătate și cum să le consumi. La ce ajută ceaiul din frunze de gutui
plate of fresh assorted melons served on table with bowl of ripe apricots
Sănătate & Life Style luni, 15 iulie 2024, 10:23

Pepenele galben și pepenele roșu: gustos și sănătos

Pepenele galben și pepenele roșu nu sunt doar fructe delicioase de vară, ci și surse importante de nutrienți și vitamine, potrivit medicului...

Pepenele galben și pepenele roșu: gustos și sănătos
7 legume care nu te balonează
Sănătate & Life Style luni, 17 iunie 2024, 10:19

7 legume care nu te balonează

Dacă există un sfat nutrițional care este practic lege, este acesta: mănâncă legume și fructe. Pot exista controverse în jurul uleiului...

7 legume care nu te balonează
Sănătate & Life Style luni, 3 iunie 2024, 09:11

China anunță că a vindecat complet diabetul zaharat, cu o terapie revoluționară. Speranțe pentru victimele unui flagel global

China a anunțat în premieră mondială vindecarea completă de diabet a unui bărbat care făcea insulină de mai multe ori pe zi, printr-un...

China anunță că a vindecat complet diabetul zaharat, cu o terapie revoluționară. Speranțe pentru victimele unui flagel global
Sănătate & Life Style luni, 20 mai 2024, 11:01

Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție

Pe măsură ce carnea este adesea privită într-un mod negativ în majoritatea ghidurilor nutriționale, Societatea Germană de Nutriție...

Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție
Sănătate & Life Style miercuri, 8 mai 2024, 08:54

5 motive pentru care ai degetele de la mâini umflate

...

5 motive pentru care ai degetele de la mâini umflate
Sănătate & Life Style vineri, 22 martie 2024, 08:47

Pizza, un produs premium, nicidecum unul de tip fast-food. Când și cum e bine să o consumăm

...

Pizza, un produs premium, nicidecum unul de tip fast-food. Când și cum e bine să o consumăm