Corabioare de vinete
Publicat de Cosmin Meca, 27 martie 2015, 12:29 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
2 vinete mari
2 cepe mari
4 roșii mari
2 dovlecei micuți
3 căței mari de usturoi
2 ardei de culori diferite
4-5 linguri ulei de măsline (depinde de tavă)
2 ardei iuți
cimbru uscat și verde
piper, sare, după gust
Mod de preparare:
Se spală, se curăță și se toacă mărunt: ceapa, usturoiul, aredeiul, roșiile,dovlecelul. Vinetele se taie în două pe lung, apoi se scobesc, se presară cu sare și se lasă în așteptare.
ATENȚIE, miezul de la vinete nu îl aruncăm. Îl presărăm cu sare și îl lăsăm să se scurgă.
Într-o tigaie punem la sotat ceapa și ardeiul, adaugăm usturoiul, ardeiul iute, apoi dovlecelul, pe urmă adaugăm miezul vinetelor mărunțit și scurs bine, apoi roșiile.
Punem verdeață, piper și sare, lăsăm încă un minut să se amestece gusturile și apoi stingem focul.
Ungem o tava cu ulei și așezăm vinetele scobite, le umplem cu compoziția de legume din tigaie.
Turnăm peste vinete un pahar de apă și dăm la cuptor la 200 grade aprox. o jumătate de oră.
Poftă bună și un weekend cât mai frumos!