Pui cu glazură de muștar și miere
Publicat de Cosmin Meca, 17 aprilie 2015, 12:53 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
- 6 bucăți ciocănele de pui sau pulpe
- 1/4 ceașcă sos de soia
- 1/2 linguriță fulgi de chilli
- 2 linguri miere de albine
- 1 lingură muștar cu boabe
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 praf sare si piper, după gust
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu.
Amestecă într-un castron mic sosul de soia, fulgii de ardei iute, mierea, muştarul, uleiul de măsline, sarea şi piperul şi freacă energic, până se emulsifică grăsimile.
Pune copanele de pui într-un vas de yena sau tavă de copt carne şi toarnă sosul de soia cu miere şi muştar deasupra. Poţi unge bine pulpele de pui cu sosul din tavă ca să te asiguri că au un strat gros peste carne.
Dă la cuptor circa o oră sau până ce carnea de pe ciocănelele de pui s-a copt bine.
Serveşte puiul cu glazură de muştar şi miere alături de o garnitură de orez fiert, legume trase la tigaie sau pe grătar.
Poftă bună și un weekend minunat!