Tort de morcovi vanilat
Publicat de Cosmin Meca, 10 mai 2015, 11:27 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Un tort foarte bun și aromat! Încercați această rețetă simplă:
Ingrediente
Pentru blat:
- 625 g făină
- 250 ml ulei
- 500 g zahăr
- 4 ouă
- 5 ml vanilie
- 750 g morcovi raşi, scurşi
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite scorţişoară
Pentru cremă:
- 625 g zahăr pudră
- 125 g unt moale
- 250 g cremă de brânză
- 5 ml vanilie
Pentru decor:
- 5 mieji de nucă întregi
Mod preparare:
1. Pentru blat, se amestecă întâi ingredientele uscate şi, separat, uleiul, zahărul, ouăle şi vanilia.
2. Ingredientele uscate se amestecă întâi cu acelea lichide şi apoi se adaugă morcovii raşi. Se toarnă aluatul obținut într-o formă rotundă şi tapetată cu hârtie de copt și se coace 50 de minute.
3. Pentru cremă, se mixează untul moale cu brânza şi apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi vanilia. Se continuă baterea până la obţinerea unei creme spumoase.
4. Blatul se taie în două, se umple cu o treime a cremei vanilate iar restul se pune deasupra. Se aşază miejii de nucă (eventual uşor rumeniţi în cuptor) şi se dă tortul la rece pentru 4 ore.
sursa: retete.unica.ro