Gabriel Cotabiţă
Publicat de Ducu Mogoseanu, 11 mai 2015, 13:02 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 12:08
Gabriel Cotabiță se zbate în continuare între viață și moarte. Familia a decis să nu mai comunice presei niciun fel de detalii legate de starea sa de sănătate, însă surse medicale spun că starea artistului este foarte gravă.
Gabriel Cotabiță este în spital de vineri după-amiază, când o salvare l-a transportat în stare gravă la Spitalul Floreasca. Artistul a fost găsit inconștient în sala de sport a unui hotel de lux din Capitală, iar medicii l-au resuscitat aproximativ 25 de minute. Conform unei surse medicale citate de Ring, acesta a suferit un accident vascular embolic.
„În ciuda antecedentelor sale cardiace, artistul nu a făcut infarct, ci a suferit un accident vascular cerebral embolic. Dânsul are embolie cerebrală. Prognosticul, relativ sever, depinde de localizarea și de intinderea teritoriului afectat.”, au declarat pentru Ring surse medicale. Familia și prietenii se roagă pentru ca acesta să se facă bine și să treacă peste acest hop.
„Noi, prietenii, familia și toti cei care îl prețuiesc, credem că energia pozitivă și gândurile bune fac bine în aceste momente. Dorința familiei este ca evenimentul acesta să fie tratat cu o discreție absolută și să lăsăm medicii și personalul spitalului să își facă datoria. Sunt niște profesioniști și avem încredere totală în ei”, a spus Mihai Pocorschi.
Gabriel Cotabiță s-a născut la 1 noiembrie 1955 în Craiova. A absolvit, în 1981, Facultatea de Electrotehnică din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul Redivivus din Craiova, devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei și Creației Studențești de la Galați unde Gabriel Cotabiță primește premiu pentru cel mai bun solist vocal. Între anii 1979 și 1980 Cotabiță colaborează și cu Basorelief alături de care susține o serie de concerte pe litoral. După ce Redivivus își încheie activitatea, pentru că nu a mai putut fi considerată o trupă studențească, interpretul își va înființa o nouă trupă, Fapt Divers, cu care cântă în restaurant. Ulterior, revine la titulatura de Redivivus. În 1983, Holograf rămâne fără solist vocal și-l solicită pe Gabriel Cotabiță să vină în trupă. Este momentul în care se întoarce la Redivivus la Craiova cu care obține succese până în anul 1986 când este contactat de Ionel Tudor pentru a-i interpreta la o piesă la Festivalul Mamaia.
În anul 1990 susține primul recital pe scena de la Festivalul Mamaia. Prezintă Festivalul „București ’91”. În anul 1992 susține recital pe scena Festivalului Internațional „Cerbul de aur”. Din anul 1995 este director muzical și realizator de emisiuni la Tele 7abc. Deține funcția de director la firma Aldaco film. În 1995 debutează la Festivalul Mamaia în calitate de compozitor cu piesa „Amintirea ta” pe care i-o încredințează Nicoletei Ciopraga care concura la interpretare. În 1998 impune primul regulament al Festivalului de la Mamaia, dar care nu este respectat, fapt care-l determină pe Cotabiță să refuze să ia parte la următoarele două ediții considerându-le din start compromise. În 2000 apare pe discul lui Cornel Fugaru „In the name of the music”. În 2002 formează alături de Mihai Pocorschi grupul VH 2. I se decernează Diploma de Onoare a Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul Galei muzicale „O zi printre stele”, mai 2002. În 2003 prezintă festivalul internațional Callatis; deține unul din cele mai puternice Fan-cluburi din țară care a fost înființat la București în anul 1991.
Gabriel Cotabiță a fost căsătorit, o singură dată, cu Ioana Nagy (absolventă a Facultății de Filologie a Universității din Craiova) de care a divorțat după 19 ani de mariaj. Cei doi au împreună trei fete, Eliza, Aela si Milena.
un articol de: Octavian Dobrişan
Sursa: cancan.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.