Cu cine se invecineaza Radio Oltenia? Cu cine vrea.
Publicat de Cosmin Meca, 5 iunie 2015, 12:47
La mulți ani, Radio Oltenia!
6 iunie 1954 – 6 iunie 2015
Radio România Oltenia Craiova se aude și în București pe www.radiocraiova.ro sau pe 105.0 FM.
Ca să fii sigur, aruncă o privire la intersecția Splaiul Independenței cu Bogdan Petriceicu Hașdeu.
Radio România Oltenia Craiova – un produs Radio România.
A treia parte a istoricului Radio Craiova:
1969
- Prima ediţie a Festivalului Naţional al cântecului popular românesc „Maria Tănase”, transmis în cea mai mare parte şi înregistrat integral de ROC. Postul nostru deţine înregistrarea integrală a tuturor celor 17 ediţii.
- Din podul clădirii studioului a fost amenajată o mansardă încăpătoare, suficientă pentru o cabină de ascultare-fonotecare şi cinci birouri, unde, practic, s-a mutat întreaga redacţie.
1970
- Este pus în funcţiune emiţătorul de la Tg.Jiu, cu frecvenţa de 558 KHz, lungimea de undă de 538 metri. Puterea acestuia era de 400 KW, ceea ce a permis o recepţie excelentă în toată Oltenia, în vestul Munteniei şi în zonele de peste Dunăre.
- În spatele clădirii au fost construite trei garaje, chiar dacă studioul încă nu avea atâtea maşini. În acelaşi an a fost asfaltată curtea, după 16 ani de mers prin noroaie.
- Documentele arată că se păstra încă titulatura de Studioul Regional de Radio Craiova. Mai târziu, pentru o vreme, studiourile din ţară au fost considerate „teritoriale”.
- Titluri de emisiuni ale anilor 70: „Matinal”, „Post-meridian”, „În sat la noi”, „Magazin duminical”, „Brâncuşiana”, „Historia magistra-vitae”, „Agora literară”, „Atlas folcloric”, „Familie, educaţie, răspundere”, „Gaudeamus igitur”, „Pe meleagurile patriei”, „Orizont cultural”, „Curier săptămânal”, „Patriei, mai mult cărbune”, „Faţa marelui vizionar”.
- S-au introdus primele magnetofoane de studio STM 200, tranzistorizate, fabricate în Ungaria. Acestea au înlocuit treptat magnetofoanele MEZ 28, de fabricaţie sovietică, pe lămpi.
- A început şi înlocurea pupitrelor de mixaj cu tuburi electrice, tip Belloyanis, cu pupitre tranzistorizate.
1971
- Programul zilnic de emisie ajunge la trei ore.
- O statistică prezintă situaţia aparatelor de radio din gospodăriile populaţiei, din zona de audienţă a postului.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.