Inghetata Tiramisu
Publicat de Cosmin Meca, 12 iunie 2015, 09:20 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente
- 250 g mascarpone
- 200 g frișcă lichidă
- 2 fiole esențe de vanilie
- 3 albușuri de ou
- 150 g zahăr pudră
- 100 ml cafea tare
- 70 ml cognac sau rom (opțional)
- 1 fiolă esență de cafea
- cacao pentru decorat (opțional)
- pișcoturi pentru decorat (opțional)
Preparare
Într-un bol adânc amestecați cu mixerul albușurile cu zahărul tos, până capătă o constituție omogenă, cremoasă. Puneți mascarpone și amestecați cu o spatulă sau o lingură de lemn, nu cu mixerul. Adăugați, încet și pe rând, frișca lichidă, cafeaua, esențele (și, opțional, cognac sau rom) și amestecați până obțineți o cremă omogenă.
Puneți crema într-o caserolă și dați la congelator până îngheață. La servire, puteți decora pe deasupra cu pudră de cacao, boabe de cafea și pișcoturi.
sursa: retete.unica.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.