Dulce de vara: prajitura cu visine
Publicat de Cosmin Meca, 19 iunie 2015, 07:23 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Ingrediente:
- 1 kg vişine
- 2 ouă
- 1 pahar zahăr
- 1/2 pahar ulei
- 1/2 pahar lapte
- 2 pahare făină
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă suc de lămâie
Pentru servit:
- zahăr pudră
- frişcă
Pentru uns tava:
- făină
- unt
Preparare:
1. Vişinelor li se scot sâmburii şi se pun într-o strecurătoare, să-şi lase zeama.
2. Ouăle se freacă cu zahărul şi, după ce acesta este aproape topit, se adaugă treptat uleiul şi laptele.
3. După ce s-au încorporat lichidele, se adaugă bicarbonatul stins cu suc de lămâie şi făina. Se amestecă uşor, fără a bate aluatul.
4. În tava de aragaz unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină se toarnă aluatul şi se aşază vişinele una lângă alta. Se coace pentru 45 de minute. După ce s-a răcit, se presară cu zahăr pudră şi, după gust, se poate servi cu frişcă.
Poftă bună şi un weekend cât mai relaxant!
sursa: retete.unica.ro