Din camara cu bunatati: cea mai buna reteta de pasta de ardei!
Publicat de Cosmin Meca, 21 septembrie 2015, 11:42 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Pasta de ardei din comert paleste in fata celei preparate in casa, dupa reteta traditionala a bunicii. Si mai ales ca acum este sezonul legumelor proaspete si aromate, va recomandam reteta adevarata de pasta de ardei capia:
Ingrediente:
– 4kg ardei capia
– 250g bulion
– 500 ml ulei
– 1 lingurita boia dulce/iute (sau chiar din amandoua!)
– 1/2 kg ceapa
– sare grunjoasa
– optional: piper si 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
– speli bine ardeii si ii coci la cuptor. Cand sunt gata, ii pui intr-un vas, ii sarezi si ii acoperi cu o carpa sau folie de aluminiu, ca sa li se inmoaie coaja. Dupa cateva minute (15-20) ii cureti si ii dai prin masina de tocat, dupa care asezi totul intr-o oala incapatoare.
– speli, cureti si tai marunt ceapa si o calesti in ulei, apoi adaugi bulionul, boiaua si sarea dupa gust. Cand este gata, adaugi totul peste ardei. Se amesteca bine si se pune oala la fiert, la foc mic.
– cand s-a evaporat apa, pui pasta fierbinte in borcane sterizilate pe care le inchizi etans si le pastrezi 1-2 zile in paturi, pana se racesc.