Sezonul racelilor: iata cum ne intarim sistemul imunitar!
Publicat de Cosmin Meca, 29 septembrie 2015, 19:00
Toamna e anotimpul racelilor si al virozelor, iar daca ati contactat cumva vreun virus care isi face de cap si nu va da pace, e bine sa stiti ca puteti apela cu incredere la cateva remedii din camara de toamna.
Chiar daca anotimpul ploios vine cu raceala, tot el este cel care aduce legumele si fructele potrivite pentru tratarea si prevenirea racelilor.
Aprovizionati-va corespunzator cu alimente care au un continut ridicat de propolis, vitamina C, zinc, Echinacea.
Nu trebuie sa va lipseasca din casa urmatoarele:
Macesele – excelente pentru un ceai calmant intr-o dupa-amiaza de toamna. Au de 50 de ori mai multa vitamina C decat citricele si de 200 de ori mai multa decat merele! De aceea, ceaiul de macese ceaiul este eficient in tratarea racelii, tusei si gripei.
Brocolli si conopida – cantitati uriase de vitamina C si vitamina K, esentiala pentru o buna circulatie a sangelui. Brocolli este in top 10 al celor mai bune legume din lume!
Varza – contine glutamina, substanta care combate efectele daunatoare ale agentilor infectiosi si ajuta la mai buna functionare a celulelor sistemului imunitar.
Ciuperci – contin seleniu si antioxidanti, dar si vitamina B, esentiala in mentinerea unui sistem imunitar sanatos.
Ardei gras – sursa esentiala de vitamina A si E. Un sigur ardei gras isi asigura necesarul zilnic din aceste vitamine
Usturoi – efecte antimicrobiene, iar substanta din acesta, alicina, combate infectiile.
Citrice (lamai, grepfrut, portocale) – un izvor de sanatate datorita continutului ridicat de vitamina C. Trei portii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infectii, afectiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii.
Migdale – bogate in vitaminele B si E, migdalele nu numai ca ne tin de foame si constituie o gustare delicioasa intre mese, dar lupta si impotriva stresului. Un organism fara stres e un organism sanatos!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.