– Cioc, cioc! – Cine-i acolo? – Ziua Mondiala a Oului!
Publicat de Cosmin Meca, 9 octombrie 2015, 08:13
Ziua Internațională a Oului se celebrează în a doua vineri din luna octombrie a fiecărui an. Sărbătoarea a fost instituită în 1996, la o conferinţă a Comisiei Internaţionale a Ouălor, desfăşurată la Viena. Această zi este marcată diferit în diverse ţări din lume. Din 1985, în oraşul Abbeville din statul Louisiana (SUA), această sărbătoare este marcată în primul weekeend al lunii noiembrie când se pregăteşte în mod tradiţional o omletă uriaşă dedicată prieteniei. Turcii au sărbătorit în 2010 „Ziua mondială a oului” cu un nou record mondial: cea mai mare omletă din lume care a fost pregătită de 50 de bucătari care au amestecat 110.010 ouă şi au folosit 432 litri de ulei. Produsul finit a cântărit 4,4 tone.
Ouăle reprezintă un aliment de bază în hrana oamenilor din întreaga lume, oferind consumatorilor proteine de calitate, vitamine și săruri minerale la un preț mic. Această pastilă naturală este bogată în vitamina A, care este necesară pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor organismului, ajutând la menținerea sănătății pielii și a țesutului ochiului, vitamina B12, care este necesară pentru formarea celulelor roșii din sânge, importante pentru sistemul imunitar.
Un ou de dimensiuni mari conține doar 70 de calorii și 5 g de grăsime. Oul reprezintă una dintre puținele alimente în care găsim Vitamina D. O găină produce în medie 300-325 ouă pe an, iar culoarea gălbenușului este influențată de alimentația acesteia.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.