Aperitive perfecte pentru masa festiva de Sf. Ion!
Publicat de Cosmin Meca, 7 ianuarie 2016, 13:30
Mereu am considerat ca o zi de sarbatoare cere o masa bogata cu mancaruri alese! Fie ca sarbatoriti doar cu ai casei, in familie, sau aveti multi invitati, e musai sa puneti pe masa bucate traditionale, gustoase, dar neaparat si ceva nou, o mancare pe care nu ati mai gustat-o! Oaspetii vor fi incantati si curiosi sa guste, si de unde sa ii surprindeti mai bine, daca nu de la primul fel de mancare servit?
Iata doua idei de aperitive, pe atat de simple, pe atat de gustoase, dar si sofisticate, care ii vor da pe spate pe invitati!
-
Salata de oua cu somon afumat
Ingrediente:
- 6 oua
- 80 – 100 g somon afumat
- 15 g patrunjel tocat
- 15 g marar tocat
- 100 g iaurt grecesc degresat
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite suc de lamaie
- 1 lingura rasa mustar Dijon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spala ouale si se adauga intr-o cratita, apoi se acopera cu apa usor calduta in care ati aruncat inainte o lingurita de sare. La foc mic spre mediu le lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoateti ouale si puneti-le intr-un vas plin cu apa rece. Dupa ce s-au racit complet, le curatati si le taiati in cubulete.
Puneti cubuletele de ou intr-un vas, in care adaugati apoi restul ingredientelor taiate marunt, in afara de iaurt, mustar si piper. Separat, mixati iaurtul cu mustarul si apoi adaugati totul peste amestecul initial, iar la final imbogatiti cu piper si amestecati bine.
Optional, puteti adauga si masline negre tocate fin sau capere, pentru un plus de savoare si supriza!
2. Rulouri mediteraneene de prosciutto cu ricotta
Ingrediente:
- 8 felii de prosciutto crudo
- 250 g ricotta/urda
- 4 frunze de salvie proaspata
- 30 g samburi de pin usor prajiti
- 2 linguri de vin alb de buna calitate
- 30 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prajiti samburii de pin intr-o tigaie de teflon, dar atentie! Nu adaugati ulei, unt sau apa! Ii prajiti pur si simplu pentru 2-3 minute, apoi ii lasati deoparte la racit. Dupa ce s-au racit, ii taiati nu foarte marunt cu cutitul.
Amestecati branza ricotta cu frunzele de salvie tocate marunt, apoi adaugati mugurii de pin, cele 2 linguri de vin alb, parmezanul ras, si asezonati cu sare si piper dupa gust.
Lasati crema la rece pentru cel putin 1 ora, apoi o intindeti pur si simplu pe feliile de prosciutto si rulati. Atat de simplu, atat de bun!
Spor la bucatarit, pofta buna si distractie frumoasa la petrecerea de Sf. Ion!
La multi ani!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.