Connect with us

Regional

„Filme pentru liceeni” revine la Caracal

Vor fi proiectate filmele „Mustang” şi „Trăieşte din plin”.

Published

on

Evenimentele din acest an vor avea loc la Centrul Cultural Municipal Caracal, gazda şi partenerul principal, care îşi deschide de fiecare dată uşile pentru beneficiarii proiectului „Filme pentru liceeni”.

Participanţii vor viziona „Mustang”, un film nominalizat la premiile Oscar şi filmul „Trăieşte din plin”. La finalul proiecţiilor, liceenii vor lua parte la dezbateri despre tematicile sociale şi cinematografice aferente fiecărui film împreună cu Iulia Alexandra Voicu, asistent universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

 

Potrivit organizatorilor, filmul „Mustang” va fi difuzat în ziua de 5 aprilie şi prezintă povestea a cinci surori de nedespărţit: Lale, Nur, Ece, Selma şi Sonay. Undeva într-un sat din nordul Turciei, pe la începutul verii cele cinci surori se întorc acasă de la şcoală, jucându-se, cu inocenţă, cu nişte băieţi. Presupusa indecenţă a jocurilor lor stârneşte un scandal cu consecinţe neprevăzute. Încetul cu încetul, casa familiei celor cinci se transformă într-o închisoare, orele de la şcoală sunt înlocuite de ore de menaj şi încep să fie aranjate căsătorii. Însufleţite de aceeaşi dorinţă de libertate, cele cinci surori eludează restricţiile care le sunt impuse.
A doua zi de proiecţii, 6 aprilie, aduce în atenţia elevilor şi profesorilor filmul „Trăieşte din plin/La vie en grand”. Adama, un adolescent de 14 ani locuieşte cu mama lui într-un apartament mic de două camere din suburbiile pariziene. Nu este un elev strălucit, deşi are potenţial mare. Împreună cu Mamadou, care este mai tânăr decât el, Adama încearcă să schimbe traiectoria vieţilor lor de până acum.
În 2015, timp de 2 luni, proiectul a adus împreună peste 6.673 de liceeni şi 393 de profesori din 13 oraşe din ţară, care au vizionat şi dezbătut despre cele două filme europene „Keeper” şi „Keep Rollin`”. În Caracal, peste 500 de liceeni şi 21 de profesori s-au implicat în proiect.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: evenimentdeolt.ro