Mâncare la plic, făcută din prafuri
Publicat de Cosmin Meca, 23 mai 2016, 10:46
Nu au ingrediente interzise, dar medicii avertizează că bolile modernităţii vor fi din ce în ce mai multe din cauza alimentelor procesate.
Mâncarea viitorului ni se arată în toată splendoarea ei, măcinată şi frumos ambalată. Dacă suntem deja familiarizaţi cu supa la plic, ce spuneţi însă de praf de clătite, borş sau de reţete complicate de prăjituri, toate într-o pungă cu ceva alb şi bine mirositor.
E foarte comod şi foarte simplu pac, am pus un pic de apă într-un pic de praf, gata am terminat,dar să ne uitam pe etichete, să înţelegem ce cumpărăm.
Comercianţii au recreat şi reţete de prăjituri. Atenţie însă, dacă vedeţi cuvântul frişcă pe ambalaj, citiţi eticheta, veţi vedea că ingredientele sunt diferite.
„Ia să vedem, sirop de glucoză, grăsimi vegetale hidrogenate, un fel de margarină din palmier .. Hai să fim serioşi, avem şi lapte degresat… Aceste ingrediente, amidon modificat din cartof. Ce are asta cu frişca?”, afirmă Doru Negru, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Pe termen lung, o alimentaţie compusă doar din astfel de alimente ar putea avea efecte nocive asupra sănătăţii, avertizează medicii.
Prin consumul lor, ele reprezintă adevărate mici proiectile care ajung în inimă, în vasele, în creierul, in pancreasul, ficatul nostru. Ele se acumulează în timp şi ne mai întrebăm de ce a explodat patologia metablică şi cardiovasculară.Prafurile sunt puţin hrănitoare, aduc un aport caloric de obicei mare şi un aport nutriţional scăzut.
Nu se recomandă pentru că aceste alimente sunt atât de fin procesate încât ele acţionează ca o erupţie în corpul uman, ele se absorb extrem de repede, stimulează secreţia de insulină, iar excesul de calorii va conduce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare.
Cât timp mâncarea din prafuri este legală, tot ceea ce consumăm este pe propria noastră răspundere. Se spune că eşti ceea ce mănânci!
Sursă: Digi24