Connect with us

Evenimente

Cum sa iti alegi facultatea si cariera care ti se potriveste

Doamna profesor consilier scolar Ioana Durac, din cadrul CJRAE Dolj, va veni in studioul Radio Oltenia Craiova pentru a ne oferi sfaturi si pentru a raspunde intrebarilor studentilor.

Published

on

Chiar daca examenul maturitatii s-a sfarsit, emotiile si examenele pentru unii absolventi de liceu nu se incheie aici. Urmeaza o noua etapa de decizii si evaluari: inscrierea la facultate. Unii dintre ei aleg sa urmeze calea parintilor, altii se orienteaza dupa o facultate care sa le ofere mai multe perspective de angajare, altii vor sa studieze in alta tara. Dar cati dintre ei isi aleg cu adevarat facultatea la care sa invete ceea ce le place? 

Alegerea unui domeniu de studiu care sa defineasca viitoare cariera a unui tanar absolvent nu este un lucru usor, mai ales daca presiunea din exterior este una mare. Pentru ca un adolescent sa isi aleaga singur domeniu de studiu si, implicit, viitoare cariera, este nevoie de multa cunostinta de sine, incredere, dar si ajutor din partea parintilor si a consilierilor scolari. 

Pentru a le veni in ajutor absolventilor de liceu inainte de inscrierea la facultate, doamna profesor consilier scolar Ioana Durac, din cadrul CJRAE Dolj, va veni in studioul Radio Oltenia Craiova pentru a ne oferi sfaturi si pentru a raspunde intrebarilor elevilor si absolventilor de liceu interesati.

Vineri la Pulsul Zilei, de la ora 13:15, ai intalnire cu viitoarea ta cariera! Ai intrebari legate de criteriile dupa care ar trebui sa iti alegi facultatea? Scrie-ne un mesaj la 0751 299 112 sau pe Facebook, Radio Romania Oltenia Craiova. 

 

 

Daria 🙂