Legume și fructe pentru supermarket
Publicat de Liviu Goga, 15 iulie 2016, 12:56
Direcţia pentru Agricultură Olt a centralizat suprafeţele agricole cu legume şi fructe de la nivelul judeţului. De pe aceste câmpuri trebuie să fie aprovizionate supermarketurile din zonă atunci când va începe efectiv aplicarea noii legi în baza căreia lanţurile de magazine trebuie să aibă pe rafturi mai mult de jumătate produse româneşti. Astfel, în primăvara acestui an au fost cultivate în Olt 1.250 de hectare cu tomate în câmp şi un hectar cu tomate în spaţii protejate. Tot în judeţ au fost cultivate 420 de hectare de castraveţi în câmp, 790 de hectare cu ceapă, 460 hectare cu vinete, 640 de hectare cu ardei şi 1.610 de hectare cu varză. Olteni au cultivat şi 1.230 de hectare cu pepeni verzi şi 260 de hectare cu pepeni galbeni. Judeţul Olt stă foarte slab însă când vine vorba de fructe. Astfel, există doar 315 hectare de meri, 185 de hectare de peri, 3.295 hectare de pruni, cireşi şi vişini 280 de hectare, 220 de hectare de caişi, dar niciun hectar de piersici.