Connect with us

Evenimente

Personalitatea zilei: Despina Vandi!

Este considerata “Queend of Greek Pop” si una dintre cele mai faimoase si de succes cantarete grecesti.

Published

on

Despina Vandi s-a nascut pe 22 iulie 1969 la Stuttgart, Germania si este considerata “Queend of Greek Pop” si una dintre cele mai faimoase si de succes cantarete grecesti, celebra mai ales in Grecia si Cipru dar are si succes international.

Despina si-a dorit sa devina cantareata sau actrita dar a stiut mereu ca va avea ceva mai solid ca fundal astfel ca s-a dus sa studieze psihologia, filozofia si educatia la Universitatea din Thessaloniki. A fost descoperita de un impresar grec in perioada facultatii cand canta alaturi de un prieten intr-un bar. La inceputul carierei sale de cantareata si-a schimbat numele in Vandi pentru a ascunde ca provine dintr-o familie de cantareti. Vandi si-a inceput cariera muzica in 1994 dupa ce a semnat cu casa de discuri Minos EMI.

despinaCea mai apreciata piesa a sa din acea perioada a fost “No way out”. A lansat doua albume “Gela Mou” in 1994 si “Esena Perimeno” in 1996 cu succes mic inainte de a incepe o colaborare exclusive cu compozitorul Phoebus si astfel a atins succesul comercial cu cel de-al treilea album al sau “Deka Endoles” lansat in 1997.

Colaborarea cu Phoebus a devenit una dintre cele mai de succes din istoria muzicii grecesti si urmatoarele sale trei albume “Profities” lansat in 1999, “Gia” in 2001 si “Stin Avli Tou Paradeisou” in 2004 au castigat mai multe premii, devenind printre cele mai de succes albume din deceniile respective. Succesul albumului “Gia” a ajutat-o pe Despina sa intre si piatile vecine si ulterior a mai lansat o serie de single-uri in limba engleza intr-o scurta incercare de a intra pe piata internationala.

Dupa ce a luat o pauza in muzica, Vandi s-a reintors in 2007 cu albumul “10 Hronia Mazi” sarbatorind cel de-al zecelea an de colaborare cu Phoebus. Pana in 2009 Vandi a vandut peste un milion de copii in Grecia.

Un documentar de la Discovery Channel intitulat “Europe’s Richest People” a estimat ca averea Despinei si a lui Demis Nikolaidis era in jur de 30 de milioane de euro in 2009.

 

Sursa: biografii.famouswhy.ro