Connect with us

Evenimente

Cel mai romantic peron de gara din Europa se afla la Herculane!

Gara din Băile Herculane era poarta de intrare în ceea ce kaiserul Franz Iosef numea cea mai frumoasă stațiune de pe continent.

Published

on

Un faimos portal de rezervări online a făcut, nu demult, un clasament al celor mai romantice gări, pe baza voturilor acordate de clienții site-ului. Sigur, oamenii au avut de ales între câteva gări celebre propuse de site. 

Astfel, Gara Centrală din Antwerp a fost votată cea mai romantică gară din Europa, considerată cea mai potrivită locație pentru despărțiri sau întâlniri romantice. Pe locul secund s-a clasat Gara de Nord din Paris, urmată de King’s Cross Station din Londra, aleasă grație atmosferei magice creată de filmările de la Harry Potter care au avut loc aici.

Însă potrivit portalului de turism YouVisit.info, o gară cu adevărat romantică, cu cel mai romantic peron din Europa, se află chiar în România.

Este vorba despre Gara din Băile Herculane, cu fabulosul ei peron cu iederă, parcă din altă lume.

Și clădirea gării, construită după 1878, în perioada deschiderii liniei ferate Timişoara-Caransebeş-Orşova-Vârciorova (10 unie 1879), chiar așa mică, poate sta cu mândrie lângă marile gări istorice europene.

Construită într-un stil baroc austriac cu elemente eclectice, după modelul, se spune, al unei cabane de vânătoare a casei imperiale, Gara din Băile Herculane era poarta de intrare în ceea ce kaiserul Franz Iosef numea cea mai frumoasă stațiune de pe continent.

Stațiunea Băile Herculane, vizitată în anii reconstrucției austriece, la aproape două milenii de la fondarea romană, de împărații Iosif al II-lea, Francisc I și împărăteasa Carolina, kaiserul german Wilhelm I, împăratul Franz Iosef și legendara împărăteasă Elisabeta, Sisi, de regele Serbiei Alexandru, de regele Carol I al României și de regina Elisabeta, Carmen Silva.

 

sursa: timisoarastiri.ro