Retete din camara: gogosari murati, umpluti cu struguri!
Publicat de Cosmin Meca, 1 octombrie 2016, 12:00 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
Daca sunteti harnici in bucatarie si va pregatiti de pus muraturi, astazi va prezentam o reteta inedita de gogosari murati, umpluti cu struguri! Poate o sa vi se para ciudat, insa arata extrem de bine si au un gust pe masura! Dulceata strugurilor va da acel gust nemaipomenit clasicilor gogosari murati. Pentru a pregati gogosari murati in otet umpluti cu struguri, avem nevoie de:
Ingrediente
- 1 kilogram si jumatate de gogosari
- 4 morcovi
- 800 de grame de struguri
- 1 L otet
- 2 L de apa
- cateva frunze de telina
- 500 grame de zahar
- 1 lingura de boabe de piper
- Cateva foi de dafin
- 2 linguri de boabe de mustar
- 3 linguri sare grunjoasa
- 4 bucati radacini de hrean
Mod de preparare:
Mai intai pregatim amestecul pentru murat. Intr-o oala se pun apa, otetul, zaharul, sarea, boabele de piper, de mustar si foile de dafin. Compozitia se pune pe foc si se amesteca din cand in cand, pana se dizolva zaharul. Nu trebuie sa dea in clocot, dar trebuie sa fie pusa fierbinte peste gogosari.
Gogosarii se spala bine si se scoate cotorul cu atentie, avand grija sa ramana intregi. De aceea vom scobi in jurul cotorul si il vom scoate, apoi vom curata semintele ramase in interior. Se pregateste apoi borcanul pentru muraturi, la baza caruia se pun frunze de telina. Gogosarii se umplu cu boabele de struguri si se aseaza cu atentie in borcan, astfel incat sa incapa cat mai multi. Spatiile goale se umplu cu felii de morcov si hrean.
Deasupra gogosarilor umpluti cu struguri se mai pun apoi cateva frunze de telina, se toarna amestecul fierbinte de murat si se inchide bine borcanul. Pentru a preveni craparea borcanului, il puteti aseza pe o lama de cutit sau pe o tava metalica, care sa preia caldura amestecului de otet.
Se tine in camara aproximativ 3-4 saptamani. Dupa aceea, il puteti consuma cu pofta alaturi de o friptura sau o tocanita.
Pofta buna sa aveti!
foto: divainbucatarie.ro
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.