Fir întins!
Publicat de Cosmin Meca, 12 noiembrie 2016, 08:30
În aceste ultime două luni ale anului, peştii sunt retraşi la adâncime, în nămol, unde temperatura rămâne constant la circa 4 grade. Totuşi, în această perioadă sunt posibile surprize la răpitori. În aceste două luni, la pescuitul staţionar se folosesc momelile animale ca: libelule, viermuşi, râme.
La pescuitul lansat se recomandă folosirea nălucilor oscilante recuperate încet.
Ce pescuim în noiembrie
Babuşca şi obletul – în apă limpede, se prind cu libelule şi viermuşi;
Bibanul – în apă tulbure cu râmă mare, apoi cu peşte viu, năluci rotative mici, dandinete;
Cleanul şi mreana – la fund cu râmă albă;
Scobarul – oferă un pescuit rodnic la momeli vegetale şi animale;
Ştiuca – se dă bine la peşte viu, mai ales în bălţi şi cu lanseta la peşte mort, în montură şi năluci recuperate lent. Dacă ne-am hotărât să facem o partidă de pescuit știucă trebuie știut că aceasta este influențată, poate cel mai mult dintre pești, de fazele lunii. Așadar, dacă vreți să prindeți știuca alegeți intervalele cu lună plină.
La mare se pescuiesc: chefal mic şi guvizi.
Ce pescuim în decembrie
Babuşca şi obletul – se pot prinde rar la apă liberă şi mai bine la copcă, cu sânge, libelule, viermuşi;
Bibanul – cade bine la copcă, mai ales imediat ce îngheaţă apa, cu peştişor viu, dandinetă, râme, viermuşi, libelule însă mai slab ca în noiembrie;
Carasul – la copcă rar, cu libelule, viermuşi;
Cleanul – la apă adâncă, cu pluta sau la fund, cu sînge închegat, intestine de pasăre, râme roşii, peşti vii, pîine;
Mreana – cade rar la râmă, meduză de rocă;
Scobarul- oferă un pescuit rodnic la momeli vegetale şi animale;
Ştiuca – dă rezultate la copcă, cu peşte viu şi dandinetă, precum şi în apă liberă şi adâncă, cu năluci recuperate lent.