Connect with us

Evenimente

Presa românească din comunitățile istorice aflate în jurul granițelor României

Miercuri, 23 noiembrie 2016, la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” s-a desfășurat Conferința Presa Românească din comunitățile aflate în jurul granițelor României organizată de Consiliul Județean Dolj, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, Jurnalul Românesc pentru românii de pretutindeni și Asociația Forum pentru cultură și identitate.

Published

on

Miercuri, 23 noiembrie 2016,  la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” s-a desfășurat Conferința Presa Românească din comunitățile aflate în jurul granițelor României organizată de Consiliul Județean Dolj, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, Jurnalul Românesc pentru românii de pretutindeni și Asociația Forum pentru cultură și identitate.

La eveniment au participat junaliști, formatori de opinie, cadre universitare, oameni de cultură, reprezentanți ai mediului studențesc, autorități locale și factori decizionali din Departamentul Politic pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

În cadrul Conferinței au avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului  “Tinere talente” cu tema “Românii din comunitățile istorice”organizat de jurnalromânesc.ro. Conferința a continuat cu  discuții pe tema rolului tinerilor jurnaliști în dezvoltarea presei de limba română în Republica Moldova și Serbia.

img_89171

Director Jurnalul Românesc – Romeo Crîșmaru

Portalul jurnalulromânesc.ro, dedicat românilor de pretutindeni, a fost realizat în anul 2013, la baza unui proiecte finanțat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, iar premiile puse la dispoziția celor trei jurnaliști câștigători au fost asigurate printr-un proiect finanțat de aceeași autoritate.

Galerie Foto: