Connect with us

Sanatate & Life Style

Reteta de Tort de catifea rosie, astazi de Ziua Mondiala a Tortului!

Pentru ca astazi, 26 noiembrie, sarbatorim Ziua Mondiala a Tortului, va propunem in continuare o reteta care va face deliciul si uimirea celor care il vor incerca: Tortul de catifea rosie.

Published

on

Pentru ca astazi, 26 noiembrie, sarbatorim Ziua Mondiala a Tortului, va propunem in continuare o reteta care va face deliciul si uimirea celor care il vor incerca: Tortul de catifea rosie.

red-velvet-cake

Pe langa faptul ca arata extraordinar si are o culoare intensa, potrivita sarbatorilor din aceasta perioada, are si un gust nemaipomenit. Tortul de catifea rosie provine din Statele Unite ale Americii, unde este cunoscut drept Red Velvet Cake. Se pare ca tortul a fost inventat in anii ’20 la New York. Primele mentionari ale tortului de catifea rosie apar in meniul luxosului Hotel Waldorf Astoria din New York. Povestea spune ca o doamna dintr-un alt oras a incercat tortul intr-o seara la restaurantul hotelului si s-a indragostit de gustul si de textura sa ca de catifea. Intoarsa acasa, s-a hotarat sa ii scrie o scrisoare bucatarului sef de la hotelul din New York pentru a-i cere reteta. Raspunsul bucatarului a venit negresit, insa alaturi de reteta, femeia a mai gasit in plic si o factura de 350 de dolari, pretul bucatarului pentru reteta de tort de catifea rosie. Noi insa, va facem reteta cadou!

Ingrediente

Blat: 

  • 1 1/2 cesti zahăr
  • 12 linguri unt moale
  • 2 linguri colorant rosu
  • 2 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingura esență de vanilie
  • 1 lingura otet alb
  • 1 ceasca lapte bătut
  • 1 praf sare
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 1/4 cesti faina

Glazura de branza:

  • 450 g crema de branza
  • 16 linguri unt
  • 2 linguri esenta vanilie
  • 4 cesti zahar

Mod de preparare: 

Încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru tort.

Într-un castron mediu, amestecă făina, praful de copt şi sarea. Separat, amestecă laptele bătut, oţetul, vanilia şi ouăle. Amestecă separat cacao şi colorant alimentar sau colorant din extract natural de sfeclă roşie cu puţină apă, până obţineţi o pastă fină.

Într-un castron, amestecaţi cu mixerul untul şi zahărul, apoi adăugaţi o treime din amestecul de făină. Adăugaţi jumătate din amestecul de ouă şi lapte bătut. Continuaţi să amestecaţi pe rând ingredientele, la final adăugaţi amestecul de colorant şi amestecaţi bine la viteză mare, pentru omogenizarea finală.

Turnaţi în forma de tort şi coaceţi circa 30 de minute , apoi scoateţi şi lăsaţi la răcit. Tăiaţi în două blatul răcit bine.

Într-un castron mare amestecaţi crema de brânză, untul, vanilia şi sarea, apoi zahărul şi bateţi cu mixerul la viteză mare, până obţineţi o cremă pufoasă.

Turnaţi jumătate din cremă pe partea de jos a tortului, apoi adăugaţi şi „capacul” şi turnaţi crema deasupra. Ornaţi după preferinţe şi daţi la rece până la servire.

 

 

sursa reteta: retete.unica.ro