Connect with us

Fapt divers

O daneză salvează de la moarte un copil nigerian de doi ani. Vezi cum arată băiatul acum

Published

on

La începutul anului a fost publicată o fotografie zguduitoare a unui copil nigerian ai cărui părinți îl abandonaseră, întrucât era considerat a fi un… vrăjitor periculos. Fotografia a făcut înconjurul planetei. Copilul, în vârstă de circa doi ani, a cărui viață atârna de un fir de ață, a fost găsit pe drumuri de către o femeie de origine daneză, pe nume Anja Ringgren Loven. Mai recent, salvatoarea micuțului Hope a distribuit câteva fotografii care ilustrau modul în care acesta s-a refăcut. Având în vedere starea extremă de malnutriție în care se afla, această revenire este de-a dreptul miraculoasă, ne spune cunoastelumea.ro

2

La momentul în care a fost întâlnit de către Anja Ringgren Loven, copilul se hrănea cu resturi și, în ciuda vârstei foarte mici, își purta de grijă singur, atât cât putea. După ce l-a hrănit și i-a potolit setea, binefăcătoarea sa l-a transportat la cel mai apropiat spital. Acolo s-a constatat că organismul său a fost sever afectat, din pricina modului în care a trăit și s-a hrănit până atunci. I-au fost administrate tratamente pentru înlăturarea paraziților intestinali și a trebuit să i se facă transfuzii, întrucât nivelul hematiilor era foarte scăzut. La doar opt săptămâni după ce femeia l-a luat în grijă, Hope luase deja în greutate și se putea juca cu alți copii.

4

Anja Ringgren Loven este întemeietoarea unei fundații al cărei scop este susținerea copiilor aflați în situații dificile și îmbunătățirea accesului la educație al copiilor defavorizați. Sunt admirabile eforturile sale de a interveni în sensul salvării și sprijinirii copiilor aflați în situații de mare risc din Nigeria. Ea descrie tratamentele îngrozitoare la care sunt supuși copiii acuzați că ar fi vrăjitori: „mii de copii sunt acuzați de vrăjitorie și am văzut astfel de copii torturați, uciși sau înspăimântați de moarte”. Cu banii obținuți din donații, femeia construiește un centru destinat salvării copiilor care au fost supuși abuzurilor, în care ei ar urma să fie cazați, să primească îngrijiri medicale și să fie școlarizați.

5

Cu privire la salvarea micului Hope, Anja declară: „În urmă cu doar 20 luni, am devenit și eu mamă iar atunci când l-am văzut pe băiețel, m-am gândit de îndată la propriul meu fiu. Pentru mine era limpede, în acel moment, că voi lupta din toate puterile pentru ca el să supraviețuiască.” Recent, Anja Loven a fost declarată cea dintâi, într-un clasament aferent anului în curs al persoanelor care reprezintă exemple, surse de inspirație pentru semeni.

1

Pe lista celor o sută de persoane care, conform revistei „Ooom” (un magazin de limbă germană), constituie o sursă de inspirație pentru ceilalți, mai figurează personalități precum Dalai Lama sau Papa Francisc. Pe respectiva listă sunt zeci de persoane mai mult sau mai puțin merituoase sau „inspiratoare” dar, prin salvarea acelui copil sortit pieirii daneza Anja Ringgren Loven reprezintă un veritabil exemplu de empatie, dăruire și compasiune.

Omenia este un lucru mai presus de orice clasamente și caracterizări. Unul dintre atributele definitorii ale ființei umane este mila. Ori de câte ori emitem către un semen îndemnul „Fii om!”, vom face referire implicit și la compasiune. O trăsătură pe care această femeie o deține cu prisosință!

3