Connect with us

Fapt divers

Pisica Scrappy a devenit celebră pe internet datorită texturii unice a blănii sale. Galerie foto

Published

on

În 1997, David a cumpărat o pisicuță de culoare neagră extrem de jucăușă. Astăzi, Scrappy, cum se numește ghemotocul de blană, a devenit cunoscut în întreaga lume datorită unei afecțiuni de piele extrem de rare. Albinismul este o formă de dezordine congenitală hipo-pigmentară caracterizată de absența parțială a pigmentului natural animal, melanina, în ochii, pielea și părul animalelor. Blana pisicii a început să se albească de la vârstă de 7 ani își amintește proprietarul, deși recunoaște că în primă fază nu a dat importanță și nici nu i s-a părut ceva suspect.

„Scrappy este un răsfățat! Nu este cea mai bună pisică pentru pozat, fiind mereu pus pe șotii. Poate fi, de asemenea, destul de țâfnos uneori. Cu toate acestea, Scrappy este foarte afectuos față de mine”, a declarat David pentru cotidianul britanic The Sun.

David și Scrappy împart o prietenie de peste 19 ani și deși este conștient de faptul că are o pisică unică în lume, bărbatul este de părere că nu acest mixt al blănii îl face special pe Scrappy, ci inteligența și personalitatea sa.

Din cauza albinismului multe animale își pierd capacitatea de a se camufla și nu se pot ascunde de prădători sau nu-și mai pot vâna prada. Rata de supraviețuire a animalelor cu albinism în sălbăticie este extrem de mică. Scrappy nu este însă în pericol…

scrappy7scrappy6scrappy5scrappy4scrappy3scrapy2scrapy1

sursa:cunoastelulmea.ro