Cele mai incredibile desene 3D de pe peretii cladirilor
Publicat de Cosmin Meca, 7 februarie 2017, 15:30
Pentru a crea un astfel de desen, pictorului îi ia de la câteva luni, până la câțiva ani. Totul depinde de complexitatea desenului. Spre exemplu, pentru acest desen, de pe peretele unei clădiri istorice din centrul vechi al orașului Poznan, din Polonia, pictorul a avut nevoie de trei ani.
Crearea unei fațade noi a fost coordonată cu autoritățile locale. Ba mai mult, a și fost plătită din bugetul orașului. Totuși, nu toți pictorii ce sunt specializați în astfel de picturi, sunt la fel de norocoși. Sunt cazuri, când pictorul este nevoit să picteze pe ascuns, fără permis și din cont propriu. În majoritatea cazurilor, rezultatul final a meritat orice efort. De multe ori, astfel de lucrări le aduc faima autorilor săi.
Calatorul.net vă propune să vă bucurați ochii cu o colecție de astfel de desene, adunate din toată lumea.
1 QUEBEC, CANADA
Încă în anul 2001, pe peretele lateral al unei clădiri cu multe etaje din Quebec, a apărut un desen tridimensional, în care era descrisă o scurtă istorie a orașului. Pe acest desen au fost imortalizate momentele cheie din viața orașului Quebec, monumentele de arhitectură și personajele care și-au lăsat amprenta în istoria acestui oraș.
La o privire fugitivă, este greu să înțelegi că geamurile și oamenii din acest desen sunt desenați. Un lucru deosebit pe acest desen, este combinarea reprezentanților din epoci diferite. Dacă ne vom uita mai atent, putem distinge un domn îmbrăcat în costum la moda anilor 1800, alături de el, un om îmbrăcați în haine medievale, pe lângă care, un grup de copii joacă hochei.
Suprafața totală al desenului, este de 420 metri pătrați. Acest desen a fost realizat peste 15 ani în urmă. În acest timp, clădirea a devenit un punct local de referință.
2 LOS GATOS, SUA
La prima vedere, în această poză se vede un perete practic demolat, în spatele căruia se pot vedea exponate din muzeu. În realitate, peretele este intact. În perete nu există nicio gaură, iar ceea ce vedem, este o iluzie optică, creată de artistul John Pugh. Nici doamna în haina roșie nu există. Ea este o parte a compoziției.
Această frescă, înfrumusețează peretele unei clădiri din Los Gatos, statul California. Artistul a făcut această lucrare pentru a comemora cutremurul devastator ce a avut loc în anul 1989.
3 CHICO, SUA
Încă o lucrarea a lui John Pugh, însă de data aceasta, situată pe peretele clădirii universității din orașul Chico, statul California, SUA. În această instituție de învățământ, artistul a primit titlul academic de artist în arte plastice.
4 CINCINNATI, SUA
Acest desen, efectuat pe peretele unei instituții publice din orașul Cincinnati, are deja 32 de ani. Pictura tridimensională a fost creată de către pictorul local, Richard Haas.
5 BUCYRUS, SUA
Unicele lucruri reale din această poză, sunt fântâna și arbuștii. Iar tot restul, sunt parte a compoziției tridimensionale, create de către artistul plastic Eric Grohe. Pictura 3D a fost realizată pe peretele de beton în unul din parcurile din orașul Bucyrus, din statul Ohio, SUA.
6 RENNES, FRANȚA
Un uriaș ce bagă mâna într-o casă părăsită, apărut pe peretele acestei clădiri de la periferia orașului francez Rennes, datorită unui pictor local, ce se ascunde sub pseudonimul MTO. Spre deosebire de toți artiștii menționați anterior, acest pictor nu coordonează lucrările sale cu autoritățile locale și le execută doar din finanțele proprii.
7 SLIEMA, MALTA
Artistul francez călătorește destul de mult. Datorită acestui fapt, cu o oarecare periodicitate, lucrările sale apar și în alte țări. Spre exemplu, această lucrare a apărut pe acest perete din orașul maltez, Sliema, în una din ultimele ierni.
8 WEXFORD, IRLANDA
Cel mai des, artiștii ce fac desene tridimensionale, folosesc pe post de pânză, pereți, fațade ale clădirilor publice, sau clădirilor abandonate. Dar uneori, în calitate de coală, sunt folosite chiar casele proprii ale pictorilor. Spre exemplu, cazul acestui pictor irlandez, Kieran Brennan. La prima vedere, se pare ca această casă va exploda din cauză ca e prea plină cu baloane.
Artistul vizitează această vilă doar de câteva ori pe an. Ideea de a face acest desen, i-a venit atunci când a venit aici ca să facă pregătirile înaintea unei petreceri cu prietenii.
sursa:calatorul.net
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.