Planul de relansare a Ansamblului Doina Oltului din Călimănești
Publicat de Alin Cirtina, 13 februarie 2017, 12:09
În anul 1969 se constituia în localitatea Călimănești Ansamblul Doina Oltului. Odată constituit ansamblul a fost inclus în primul rând în calendarul manifestărilor artistice la nivel judeţean, constituind un fel de “botez al focului”prin participarea la o serie de programe artistice, în tot judeţul Vâlcea, de la cea mai sudică localitate, până în nordul judeţului.
Treptat ansamblul Doina Oltului a reușit să intre în atenţia multor ţări din Europa şi nu numai. Amintim aici printre altele ţări ca; Albania, Grecia, Italia, Franţa, Portugalia, Spania, Armenia, Cipru, Rep.Moldova, Ucraina, Turcia, Mexic şi altele.
Profesor. Aurel Cincă
În toată perioada de activitate a Ansamblului de Cântece şi Dansuri “Doina Oltului”sub egida Casei de Cultură din Călimăneşti, a “beneficiat” de pasiunea şi implicarea totală în fenomenul artistic de mare cuprindere ale coregrafului prof. Aurel Cincă ce îndeplinea şi funcţia de director al ansamblului. Dânsul are marele merit că printr-un deosebit tact pedagogic şi calităţi profesionale deosebite, a reuşit să preia în repertoriul ansamblului dela colaboratorii, dansuri care nu erau specifice zonei folclorice Vâlcea.
În ultimii ani activitatea Ansamblului de Cântece şi Dansuri “Doina Oltului” a intrat într-un con de umbra. În momentul de față exista un plan de relansare inițiat de profesorul Aurel Cincă, avăând ca scop initierea tinerilor în „hora satului” reprezentand tot folclorul din zona.
Sursa foto: istorielocala.ro