9 alimente care previn cancerul
Publicat de Cosmin Meca, 22 februarie 2017, 19:00
Iată o listă cu cele mai bune alimente care distrug cancerul şi pe care ar fi bine să le incluzi în alimentaţia ta:
Turmericul
Strugurii negri
Atât strugurii negri, cât şi vinul roşu conţin o cantitate mare de resveratrol, o substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a dovedit că distruge cancerul.
„Resveratrolul acţionează asupra unor gene (numite sirtuine) care sunt cunoscute ca protectoare ale celulelor sănătoase împotriva îmbătrânirii. Poate, de asemenea, să încetinească cele trei stadii de dezvoltare ale cancerului – iniţierea, stimularea şi progresia – prin blocarea acţiunii factorului NF-KappaB”, susţine medicul David Servan Schreiber în cartea sa „Anticancer”.
De asemenea, în sâmburii de strugurii negri se găseşte proantocianidină, o substanţă care reduce producţia de estrogen, împiedicând apariţia cancerului la sân şi prostată.
Spirulina
Rozmarinul
De asemenea, cercetătorii de la Institutul American pentru studiul Cancerului au arătat că extrasul de rozmarin ajută substanţele active ce compun chimioterapia sa penetreze celulele canceroase. S-a demonstrat că acest extras scade rezistenţa celulelor de cancer mamar în faţa acţiunii chimioterapiei.
Rodiile
Broccoli
Este o legumă medicament care alături de varză, gulii şi conopidă are proprietatea de a proteja corpul de cancer.
„Există un fitonutrient minunat în broccoli care luptă cu cancerul. Într-un studiu de laborator, cercetătorii au luat celule expuse la compuşi cancerigeni şi au “picurat” puţin broccoli pe ele. Rezultat imediat? ADN-ul nu a mai suferit mutaţii. Şi mai există un flavonoid tot în broccoli, care poate reduce riscul de atac de cord fatal cu o treime”, explică Dr. Cristian Panaite, medic nutriţionist la Clinica KiloStop.
De asemenea, trebuie să reţii că cu cât este mai închisă nuanţa de verde a legumelor pe care le consumi, cu atât mai extraordinară este leguma respectivă, explică specialistul care recomandă un consum regulat de fasole verde, castraveţi, spanac, salate verzi, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, pătrunjel şi varză.
Seminţele de cânepă
Algele marine
Usturoiul