Connect with us

Evenimente

26 august, Ziua Internațională a Câinelui

Prilej pentru a face donaţii pentru adăposturile de câini sau de a adopta un prieten cu blană

Published

on

Astăzi, 26 august, este Ziua Internațională a Câinelui, cel mai iubit tovarăș al omului. Este un moment de aducere aminte pentru toate dovezile de dragoste pe care ni le oferă prietenii noştri patrupezi, un prilej pentru a face donaţii pentru adăposturile de câini sau de a adopta un prieten cu blană. Iată doar două povești despre inteligența și devoțiunea acestor patrupede:

Chaser, o femelă de border collie, aparține unui profesor de psihologie pensionar. John W. Pilley a citit despre un câine care a învățat să recunoască 200 de substantive germane și a fost curios să vadă dacă Chaser ar putea învăța și ea. Lucrând cu câinele timp de aproximativ cinci ore pe zi, Chaser a învățat să recunoască, zilnic, zeci de obiecte noi. A ajuns la 1.022 de substantive! De-a lungul timpului, Chaser a înțeles că învățarea cuvintelor este locul ei de muncă, iar Pilley, în vârstă de 82 de ani, a trecut acum la verbe și la gramatica de bază.

Stubby este cel mai decorat câine al Primului Război Mondial şi singurul din istorie avansat la gradul de sergent. În 1917, John Conroy, soldat în armata americană, a găsit în campusul unei universităţi un Pit Bull abandonat pe care l-a adoptat şi antrenat ca pe un adevărat soldat. Stubby a ajuns pe front la bordul navei „SS Minnesota” şi a participat la nenumărate ofensive. Curajul său a fost răsplătit cu peste 10 medalii, i s-a acordat gradul de sergent şi i s-a ridicat o statuie, pe care stă scris: „Căinele-erou al Primului Război Mondial, Sergentul Stubby”.