Reteta saptamanii: Dulcineea, prajitura cu foi de miere
Publicat de Cosmin Meca, 16 septembrie 2017, 11:46 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- Ingrediente pt 4 foi:
- 150 g zahar
- 1 ou
- 30 g untura/unt/margarina
- 2 linguri de miere
- 450 g de faina
- 1 praf de copt
Crema: 1/2 l lapte
- 4 linguri gris
- 200 g margarina(pt prajituri)
- 200 g zahar pudra
- zahar vanilat
Gem de caise/ macese
MOD DE PREPARARE RETETA Dulcineea:
Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.
Crema: se fierbe grisul in lapte, se raceste, se adauga margarina frecata cu zaharul. Se amesteca pana devine o compozitie spumoasa.
Prima foaie se unge cu crema, a doua cu gem, a treia cu crema, iar a patra o pudram cu zahar.
Se lasa sa se fragezeasca foile(~ o zi), apoi se proportioneaza.
SFATURI
1. Grisul cu lapte trebuie sa fie bine racit cand punem margarina, altfel riscam sa taiem crema.
2. Daca aluatul pentru foi este prea tare putem adauga putin lapte caldut.
3. Cu cat sta mai mult cu atat sunt mai fragede foile.
sursa: bucataras.ro