Rețeta săptămânii: Salată murată de ardei iute cu ceapă
Publicat de Cosmin Meca, 6 ianuarie 2018, 09:34 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 1 kg ardei iute
- 3 kg ceapa (se poate folosi și ceapa roșie amestecată cu ceapa albă)
- 600 ml oțet
- 400 g zahăr
- 400 ml apă
- 1 lingură sare
MOD DE PREPARARE
- Se pun ardeii şi ceapa într-un vas. Se adaugă oteţul, zahărul, apa şi sarea.
- Ardeiul iute se spală și se taie rondele cu tot cu seminţe. Separat, ceapa se taie peştișori.
- Amestecul se pune pe aragaz la foc mediu. Se lasă sa dea un clocot, apoi se dă la o parte.
- Salata fierbinte se bagî în borcanele bine spălate în prealabil care se etanșează bine (ca la orice alt tip de conservă).
O salată foarte gustoasă care se potrivește de minune lângă o friptură, în zilele friguroase de iarnă.
sursa: http://retete.unica.ro/recipes/salata-de-ardei-iute-cu-ceapa/