Connect with us

National

”Război” între Poliție și Parchet în cazul polițistului Eugen Stan. Cine l-ar fi protejat

Scandalul poliţistului pedofil, care a aruncat în aer Ministerul de Interne, a ajuns la Guvern

Published

on

Scandalul poliţistului pedofil, care a aruncat în aer Ministerul de Interne, a ajuns la Guvern. Premierul Mihai Tudose a anunţat că nu mai poate să lucreze cu ministrul de interne Carmen Dan, pentru că l-a minţit, şi îi aşteaptă demisia.

Între timp, Poliţia şi Parchetul au declanşat un război al declaraţiilor legate de muşamalizarea dosarului în care agentul de poliţie a fost cercetat pentru că a agresat sexual o femeie.

Fiecare instituţie susţine că nu a ascuns faptul că Eugen Stan era poliţist. Indiferent cine are dreptate, un lucru este clar: şefii de la Brigada Rutieră de Poliţie ştiau că subalternul lor este cercetat penal şi nu au făcut nimic.

Carmen Dan a promis că va da explicaţii după ce premierul a spus că nu mai poate lucra cu ea, pentru că l-a minţit şi că îi aşteaptă demisia. Afirmaţiile lui Mihai Tudose sunt însă clare.

Carmen Dan a spus că are un înlocuitor pentru şeful Poliţiei Române, pe chestorul Cătălin Ioniţă, dar premierul a aflat că acesta a refuzat propunerea.

În timp în Guvern se poartă un război între premier şi ministrul de Interne, la nivelul Poliţiei şi al Parchetului s-a declanşat un nou scandal. Tot agentul de poliţie Eugen Stan este cauza.

În 2016, acesta a fost prins după ce a agresat sexual o femeie în scara blocului. Ţipetele de ajutor au alertat rudele, care l-au prins pe agent şi l-au predat poliţiştilor secţiei 18. Aceştia au făcut o anchetă şi au propus ca dosarul să fie clasat.

Procurorii Sectorului 5 susţin că, în actele primite de la secţie, nu apărea informaţia că Eugen Stan este agent de poliţie. Abia după o verificare la Brigada Rutieră au avut confirmarea. Dar şeful secţiei din acea vreme susţine că procurorii mint.

Ștefan Viorel, fostul şef al secţiei 18 Poliţie: “Eu am făcut tot ceea ce trebuia, am înregistrat acea sesizare ca dosar penal şi se dă soluţie ca în orice dosar penal. Iar în seara respectivă, evenimentul a fost anunţat prin mail.

Dincolo de acest aspect însă, Secţia 18 de Poliţie i-a anunţat pe şefii lui Eugen Stan că agentul este cercetat penal pentru o agresiune asupra unei femei.

Diana Sarca: “Vorbim despre o notă de eveniment, o raportare a unei situaţii , care a fost rezoluționată de către persoana aflată la acel moment la conducerea Brigăzii, adjunctul Dragomir Valentin. Acesta a rezoluționat nota de eveniment, urmând să fie declanșantă cercetarea şi ulterior suspendată.

De altfel, nimeni nu spune de ce agentul Eugen Stan nu a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetărilor, de ce nu a fost verificat. Poate că o investigaţie serioasă ar fi dus la descoperirea deviaţiilor sale sexuale.

Cine a ştiut că Stan este cercetat şi nu a luat nicio măsură?

Fost șef al Direcției Rutiere: “Documentul ăla a ajuns şi la minister, la toţi şefii de acolo, la Capitală, la toţi şefii de acolo, la Brigada Rutieră, la toţi şefii de acolo. Și văd că nimeni nu răspunde, toată lumea e ca struţul cu capul în nisip.

Inspecţia Judiciară a declanşat şi ea o anchetă, pentru a lămuri dacă procurorii au instrumentat corect dosarul din 2016. Între timp, dosarul a ajuns şi el la Parchetul General, alături de celelalte în care Eugen Stan este cercetat.

 

sursa:stirileprotv.ro