Rețeta săptămânii: conopidă gratinată, cu șuncă și cașcaval
Publicat de Cosmin Meca, 3 februarie 2018, 08:53 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 1 conopida medie
- 200 g sunca de casa
- 3 cepe
- 5 felii cascaval
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 300 ml supa din concentrat de vita
- 100 ml smântâna de gatit
- 50 g pesmet fin
- sare
MOD DE PREPARARE
1. În apa sarata se pun la fiert bucheţelele de conopida. Se fierb 10 minute si se scurg bine.
2. În jumatate din cantitatea de unt se pune ceapa la prajit si, dupa ce s-a înmuiat, se adauga faina, se stinge cu supa de vita si se lasa la fiert 10 minute.
3. Vasul de copt se unge cu unt si se presara cu pesmet. Se asaza alternativ straturi de conopida, cascaval, sunca de casa, iar deasupra se toarna smântâna.
4. Se da vasul la cuptor pâna ce exteriorul devine rumen-auriu.
sursa: retete.unica.ro
foto: allrecipes.com