Rețeta săptămânii: Supă de bere și brânză Cheddar
Publicat de Cosmin Meca, 17 februarie 2018, 09:02 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 500 ml bere
- 4 linguri unt
- 1 morcov tocat mărunt
- 1 ceapă mare tocată
- 2 căței de usturoi pisați
- 35 g făină
- 300 ml lapte
- 150 ml smântână de gătit
- 1 lingură muștar
- 300 g brânză cheddar rasă
- sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
- Topește untul într-o cratiță mare, adaugă morcovul, ceapa și usturoiul. Sotează 10 minute. Adaugă făina și amestecă bine, timp de 3 minute până când făina devine ușor rumenie.
- Combină laptele cu smântâna și toarnă amestecul, treptat, peste conținutul din cratiță. Dă focul mai mare, adaugă berea și muștarul, amestecând continuu până la omogenizare. Adu la fierbere, amestecând bine, până când spuma dispare.
- Lasă la foc mic 10 minute până când se îngroașă. dă de pe foc, adaugă brânza cheddar treptat, amestecând. Gustă și apoi asezonează cu sare și piper.
Poftă bună!
sursa: retete.unica.ro
foto: shewearsmanyhats.com