Rețeta săptămânii: TARTĂ CU PORTOCALE ŞI CIOCOLATĂ
Publicat de Cosmin Meca, 24 martie 2018, 08:09 / actualizat: 30 ianuarie 2021, 11:37
INGREDIENTE
- 1 pachet aluat foitaj
- 3 linguri cremă de ciocolată
- 1 pahar mare smântână
- 3 gălbenuşuri
- 2 portocale
- 50 g ciocolată rasă sau 2 linguri fulgi de ciocolată
MOD DE PREPARARE
1. Într-o tavă de tartă se aşază aluatul de foitaj şi ce trece peste margini se decupează. Se înţeapă fundul tartei cu furculiţa.
2. Se unge fundul tartei cu crema de ciocolată moale ca să poată fi întinsă cu ajutorul unui cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece.
3. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile şi se toarnă peste crema de ciocolată, scuturând uşor tava pentru a se aşeza.
4. Se pun deasupra felii de portocale foarte bine curăţate şi se presară cu ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.
sursa: retete.unica.ro
foto: nothinginthehouse.com