Rețea săptămânii: mâncare de dragavei
Publicat de Cosmin Meca, 14 aprilie 2018, 09:37 / actualizat: 1 noiembrie 2024, 12:05
Ingrediente:
– 2 kg de dragavei;
– o ceapa si jumatate, taiata julienne;
– o legatura de ceapa verde;
– o mana de usturoi verde;
– cate o legatura de marar si patrunjel;
– sare si piper dupa gust;
– 2 rosii proaspete si patru linguri de bulion;
Mod de preparare:
1. Se spala bine frunzele de stevie creata, patrunjelul, mararul, ceapa verde, usturoiul si rosiiile.
2. Se opareste dragaveiul 2 minute in apa fiarta, apoi se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
3. Intr-o cratita medie se pune ulei la incins. Intre timp se taie ceapa si apoi se pune la calit, pana devine translucida. Se adauga imediat usturoiul si ceapa verde si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana isi lasa aroma.
4. Se taie rosiile cubulete mici si se adauga la ceapa calita, alaturi de cele doua linguri de bulion. Se mai adauga putina apa si se amesteca bine, lasand aceasta baza sa dea in fiert. Abia dupa ce da in clocot se pune si dragaveiul, apoi se condimenteaza mancarea dupa gust. Se pune capac la mancare si se lasa pe foc circa 5 minute. Apoi se adauga mararul si patrunjelul tocate marunt, se amesteca bine si se mai lasa totul pe foc cateva minute, pana se intrepatrund gusturile.
Se serveste cu oua ochiuri sau mamaliga.
Pofta buna!
sursa: divahair.ro/ foto: bucataras.ro