Connect with us

Fapt divers

Motorul care încalcă legile fizicii a fost testat cu rezultate intrigante

Dispozitivul a devenit popular la final de 2016, iar acum, cercetătorii din …

Published

on

Motorul care încalcă legile fizicii, cunoscut ca EmDrive, a fost testat recent, iar cercetătorii au reușit să tragă mai multe concluzii de pe urma acestui test.

Zborul în spațiu este dificil, iar tehnologia actuală nu ne ajută să ajungem prea departe cu motoare clasice, care au nevoie de cantități prea mari de combustibil. Totuși, problema s-ar putea rezolva cu ajutorul unui motor care să genereze propulsie fără combustibil. Sună imposibil, dar cercetătorii NASA de la Eagleworks Laboratories au creat un asemenea prototip, cunoscut ca EmDrive. Acesta folosește microunde pe care le mișcă în interiorul unei cavități de forma unui trunchi de con și astfel produce propulsie.

Dispozitivul a devenit popular la final de 2016, iar acum, cercetătorii din Germania și-au creat propriul motor de acest fel. Aceștia doreau să testeze noua metodă de propulsie, dar și să determine dacă succesul este real sau dacă motorul este doar o fantezie.

Echipa a descoperit că propulsia este rezultatul unor interacțiuni electromagnetice. Grupul condus de Martin Tajmar, de la Technische Universitat Dresden, a testat motorul într-o cameră vidată, acesta fiind supravegheat de mai mulți senzori. Cercetătorii puteau preveni vibrații, fluctuații termice, rezonanțe și alte surse potențiale de propulsie, însă nu au putut proteja motorul de câmpul magnetic al Pământului.

Când au pornit sistemul, dar au limitat puterea care merge către EmDrive, într-atât încât să nu mai poată fi produse microunde, sistemul încă producea propulsie, ceea ce n-ar fi trebuit să se întâmple dacă acesta funcționează așa cum susține NASA.

Cercetătorii au concluzionat că efectul măsurat este rezultatul interacțiunii câmpului magnetic al Pământului cu sistemele din cameră, un rezultat cu care și alți experți sunt de acord.

Pentru a determina ce se întâmplă, de fapt, cu motorul EmDrive, echipa va folosi un scut creat dintr-un aliaj feromagnetic de nichel-fier, care îl va izola de magnetismul planetei. Momentan, conceptul pare să fie unul nu foarte promițător, însă echipa nu este gata să renunțe la acesta, deoarece testele făcute în condiții optime ar putea oferi rezultate mai bune.

sursa: playtech.ro