Connect with us

International

Juvenes Translatores 2018

Published

on

Direcția Generală Traduceri a Comisiei Europene (DG Traduceri) organizează concursul de traducere Juvenes Translatores 2018, care se adresează școlilor din Uniunea Europeană.

Școlile care doresc să participe, trebuie să se înscrie on-line pe site-ul dedicat până la 20 octombrie 2018. Înscrierile  se termină la ora 12:00, ora Belgiei, adică la ora 13:00, ora României.

Va urma o tragere la sorțiîn rândul școlilor care s-au înscris, în vederea selectării celor care vor participa la concurs, iar fiecare dintre școlile selectate va trebui să aleagă între doi și cinci elevi participanți și să introducă în baza de date numele lor și combinațiile de limbi alese de aceștia, până cel târziu la data de 21 noiembrie 2018.

Testul va avea loc la data de 22 noiembrie 2018,  când DG Traduceri va trimite școlilor textele care urmează a fi traduse, traducerile urmând să fie încărcate în aceeași zi, în baza de date gestionată de DG Traduceri.

DG Traduceri va evalua lucrările și va alege câte o traducere câștigătoare pentru fiecare stat membru al UE.

Câștigătorii vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere, care va avea loc la Bruxelles, în primăvara anului 2019. DG Traduceri va suporta costurile de călătorie și de cazare ale laureatului, ale unui adult însoțitor și ale unui profesor pentru fiecare stat membru.