Primele tomate produse in Olt vor fi pe piață înainte de Paște
Publicat de Cosmin Meca, 9 aprilie 2019, 10:06
5.250 de ferimieri din Olt s-au înscris anul acesta în programul ‘Tomate’ şi cultivă în extrasezon, astfel încât să poată livra roşii primăvara şi toamna.
Primele tomate produse anul acesta în judeţul Olt vor fi recoltate şi livrate în pieţe din ţară înainte de Paşte, ele provenind de la fermieri care au avut sisteme de încălzire pe timpul iernii în solarii şi care au plantat răsadurile în luna februarie, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu, citat de Agerpres.
Dintre localităţile cu cei mai mulţi producători înscrişi în programul ‘Tomate’ amintim: Izbiceni, Cilieni, Scărişoara, Rusăneşti, Pleşoiu și Strejeşti. În aceste localităţi legumicultura se practică pe spaţii întinse, atât în solarii, cât şi în câmp.
3 centre de sacrificare a mieilor, în Gorj
Trei centre de sacrificare a mieilor vor funcționa în județul Gorj pentru Sărbătorile Pascale, la Târgu Jiu, la Motru și la Novaci. Autoritățile estimează că, și în acest an, vor fi sacrificați aproximativ 4.000 de miei, la fel ca anul trecut, și că prețul cărnii va fi de 25 de lei pe kilogram. Reprezentanții DSV Gorj se vor asigura că sacrificarea mieilor se va face în condiții optime cu respectarea normelor igienico-sanitare.