Duminică, 25 august, începe, la Craiova, Festivalul Puppets Occupy Street
Publicat de Cosmin Meca, 23 august 2019, 11:07 / actualizat: 25 august 2019, 13:57
Duminică, 25 august, începe, la Craiova, Festivalul Puppets Occupy Street
Puppets Occupy Street revine la Craiova, iar tema din acest este REVOLUTION. Timp de 8 zile, artiști străini din 23 de ţări vor prezenta arta animației prin spectacole de teatru, parade, expoziții și ateliere plastice. Aproximativ 400 de evenimente vor bucura publicul craiovean.
Puppets Occupy Street cuprinde reprezentații teatrale, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice, parade cu păpuși supradimensionate și care alegorice.
Acestea se vor desfășura, simultan, în mai multe zone ale orașului și sunt gratuite.Anul acesta, festivalul beneficiază de un buget de 725.000 de lei, bani care provin de la Primăria Craiova .
Organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova, evenimentul se desfăşoară între 25 august și 1 septembrie. Parada de deschidere va avea loc pe 25 august, pe traseul Mc Donald’s – A.I.Cuza – Piaţa Mihai Viteazul începând cu ora 21.00.
În cadrul festivalului Puppets Occupy Street, Muzeul Olteniei va găzdui în spațiile sale expoziționale, trei ateliere creative și expoziția temporară „Karagoz Figures”.
Atelierele creative se vor derula la Secția de Etnografie – Casa Băniei, începând de luni 26 august și până sâmbătă, 31 august. Accesul la aceste ateliere este gratuit.
Expoziția temporară Karagoz Figures – Figurile Karagöz, va fi vernisată duminică 25 august, la Secția Istorie- Arheologie și va fi deschisă publicului până la 1 septembrie 2019.
Expoziția este realizată de Compania de teatru Theater 916 din Germania, și prezintă 60 de exponate de colecție, aparținând lui Serkan Öztürk, creator apreciat pentru dezvoltarea unui stil artistic propriu, pornind de la tehnica tradițională de producție Karagöz.
Pentru designul figurilor s-a folosit piele de vacă și cămilă, prelucrată de Serkan Öztürk cu ajutorul unor cuțite speciale. Această formă tradițională de teatru „Karagöz“ datează de secole, și este patrimoniu cultural imaterial al umanității UNESCO din anul 2009