Concursul Naţional „Protegez la nature/Să protejăm natura”, la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Craiova
Publicat de Davian Vlad, 18 noiembrie 2019, 12:16
În perioada 15-17 noiembrie 2019, Fundaţia „Pro Henri Coandă” şi Liceul Teoretic „Henri Coandă” Craiova au organizat a XIII-a ediţie a Concursului Naţional de creativitate cu tema „PROTEGEZ LA NATURE/SĂ PROTEJĂM NATURA”.
Acest concurs se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu din toate judeţele ţării. Scopul său este acela de a da ocazia tinerilor să-şi exprime gândurile şi opiniile în ceea ce priveşte mediul înconjurător.
Principiile urmărite sunt:
- Să nu rănim Pământul
- Să devenim aliaţii grădinarului
- Să favorizăm schimbul între fiinţele umane
- Să ştim să economisim apa
- Să construim casa omului contemporan
- Să salvăm parcurile şi grădinile
- Să îngrijim Pământul
- Să dăm naturii ce i se cuvine
- Să producem fără să epuizăm
Lucrările lor sunt concepute pe noţiunea de natură, aşa cum este trăită şi exprimată, visată şi dorită de ei înşişi.
Modurile de prezentare au fost realizate în scris (proză sau poezie în limba franceză şi în limba română), pictură, sculptură, prezentare (film, PowerPoint), fotografie, muzică sau o combinaţie între modalităţile enumerate.
Comisia de evaluare, compusă din personalităţi din domeniile Educaţiei, Artei şi Mass-Media, precum și organizațiile nonguvernamentale AD REM și CEDRU, a decernat premii (I, II, III, menţiune) pentru cele mai bune lucrări la nivel naţional pe secțiuni, precum şi premii speciale. Astfel, au fost acordate un număr de 4 premii I, 4 premii II, 4 premii III, 47 de mențiuni și 47 de premii speciale.
La jurizare s-a avut în vedere modul de exprimare şi de conţinut, originalitate, imaginaţie, sensibilitatea de a pune în valoare noţiunea de natură şi reprezentarea sa în viziunea tinerilor. S-a apreciat în mod deosebit punerea în evidenţă a particularităţilor fiecărei zone, ca şi legătura între lucrare, imagine şi sunet.
Organizatorii constată cu bucurie că se primesc, de la o ediție la alta, lucrări din ce în ce mai bune şi mai originale, dar și în număr tot mai mare, anul acesta fiind primite peste 300 de lucrări din 26 județe.
Organizatorii acestei activităţi, cu mare impact în rândul elevilor, au reuşit să transforme în tradiţie acest concurs, echipa fiind alcătuită din: prof. Adalcisa Mitu – preşedinte Fundaţia Pro Henri Coandă și prof. Mihaela Brumar – director al Liceului Teoretic „Henri Coandă”, la care se adaugă colectivul de profesori: Simona Camen, Ionela Petrescu, Nicoleta Boureanu, Aida Roşianu, Daniela Manolea, Denisa Pasăre și Vergina Miculescu.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.