„Bucătăria Hoinară se întoarce”, la Slatina
Publicat de Cosmin Meca, 13 februarie 2020, 20:30
La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Aducând împreună gastronomia și călătoria, albumul devine o compoziție de stări și povești al căror ingredient cheie este pofta de a trăi.
Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 19 februarie, de la ora 17.30, la Muzeul Județean Olt din Slatina. Amfitrionul serii va fi Laurențiu Guțică.
În cadrul evenimentului vor fi proiectate scurtmetrajele documentare realizate în cei doi ani de perindari ai Bucătăriei Hoinare prin țară, scurtmetraje produse de Răzvan Sima, respectiv Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital folk susținut de Costi Dragomir și o degustare de vinuri.
Intrarea este liberă.
Bucătăria Hoinară se întoarce aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată „campanie” de cucerire a simțurilor, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini. Autorul a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici.
Poveștile din album vorbesc despre „oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.
Albumul e o compoziție de stări și povești vizuale al căror ingredient-cheie e poftă de a trăi. Bucătăria Hoinară se întoarce nu propune rețete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.